Select Page

Méregtelenítő eljárások

A nyugati ember táplálkozása egészségtelen. Életbevágóan fontos lenne az egészségmegőrzést a helyes táplálkozás népszerűsítésével kezdeni. Amikor már bejutnak a káros, nem lebomló anyagok a szervezetbe azok már méreganyagként viselkednek, hiszen ezektől igen nehezen szabadulhatunk meg. Minden mesterséges színezék, aroma, ízfokozó, tartósítószer, de a növényvédő szerek, antibiotikumok, lázcsillapítószerek, egyéb szintetikus gyógyszerek nem lebomló, idegen anyagok a szerveztünk számára, amit a vese, a máj, a belek, a tüdő és a bőr próbál eltávolítani testünkből. A nem lebomló, idegen anyagokhoz tartoznak még, az élelmiszerekkel megevetteken kívül, a folyadékkal, a légutakon és a bőrön keresztül bejutó vegyi anyagok is.

A méregtelenítő eljárások gyermekkorban még nagyon jó hatásfokkal működnek többnyire, de a sok-sok felhalmozódó idegen anyag, mint a nem lebomló hulladékok a Földön, egy idő után eltömítik, elárasztják a testet, és ekkor már a szervezet méregtelenítő mehanizmusai fáradnak, megjelennek a civilzációs betegségek: cukorbetegség, magas-vérnyomás, érelmeszesedés, autoimmun betegségek, ízületi fájdalmak, emésztési panaszok, pajzsmirigy és egyéb hormonális problémák, allergiák, asztmák, gyakori légúti megbetegedések, bőrbajok, fejfájás és végtelenül sorolhatnám még. Az idegen anyagok lerakódnak a szervezetben és ekkor kialakul a civilizációs betegségek legrosszabbika, megjelenik a rák. Meggyőződésem, tehát hogy e betegségek mind elkerülhetők lennének, ha valóban egészségesen étkeznénk (lásd. az előző fejezetet), tiszta vizet innánk, tiszta levegőt lélegeznénk be, és nem kennénk a bőrünket vegyi anyagokat tartalmazó krémekkel. Mindezek közül a legkártékonyabb és a legnagyobb mértékben ártó, mellyel kevesen vannak tisztában, a szennyezett levegő és a helytelen étkezés.
A levegőszennyezéshez tartozik a frissen festett lakásban tartózkodás, mely a legtetemesebb mennyiségű vegyi anyagot jutattja a tüdőbe. Ide tartozik még a városi közlekedés, a nagymennyiségű hajlakk, dezodor stb. belélegzése is.

A méregtelenítő eljárások közül a legegyszerűbb és könnyen hozzáférhető a rendszeres testmozgás.
Sportoljunk tehát minden! nap, ha más nem a futás vagy az intezív séta bárki számára hozzáférhető.

A sok folyadék fogyasztása valóban életfontosságú. 20 kg-ként 1 liter, intenzív tisztítókúra alatt és kisgyermekeknél 10 kg-ként 1 liter javasolt. Legyen forrásvíz, szűrt víz, esetleg alacsony ásványi-anyag tartalmú ásványvíz, frissen turmixolt gyümölcslé vagy tea. A különböző vizeletkiválasztásra, emésztésre, májra, tüdőre vagy az izzadásra ható teákkal fokozhatjuk a tisztítás hatékonyságát. E gyógyteákat csak kúraszerűen alkalmazhatjuk. Rendszeresen csak a hibiszkusz, csipkebogyó és a zöld tea iható.

A megfelelő légzéstechnikával, napi rendszerességgel végzett légzőgyakorlatokkal segíthetünk a tüdőn keresztül eltávolítani a bekerült szennyeződéséket és egészségesen meghosszabbíthatjuk életünket.

Méregtelenítő eljárások közé tartozik az izzadás (szauna) és a bőrön keresztül ható egyéb tisztító eljárások (méregtelenítő talptapaszok, spa-méregtelenítés, gyógyfürdők, de a kádfürdő is).

Hatékonyságban következik az emésztőrendszeren keresztüli tisztítás, elsősorban sok folyadék és megfelelő étkezés biztosításával, továbbá a mindennapi, reggel 5 és 7 közötti székelés beiktatásával.
Kialakult betegségtünetek esetén hashajtó folyadékok, beöntések alkalmazandók, természetesen csak hozzáértő orvos utasítására és orvosi felügyelete mellett.

A homeopátiás alkati kezelés is besorolható a méregtelenítő eljárások közé, ugyan még hatásmechanizmusát nem értjük, de már kísérleti (sajnos állatkísérleti) adatok bizonyítják, hogy a megfelelő homeopátiás szer segíti az adott mérgező anyagok kiürülését a szervezetből. Nevezetesen az, elvégzett állatkísérletből, amelyben arzént adagoltak patkányoknak, a homeopátiás arzénnel kezelt egyedek nem betegedtek meg, mert a homeopátiás arzén segítette az étellel bekerülő arzén fokozott ürülését.

A leghatékonyabb méregtelenítő, tisztító eljárások közé tartozik a talp-reflexológia, a masszázs, a fülakupunktúra, fülakupresszúra, testakupunktúra, testakupresszúra, a moxa-kezelés, és mindezek közül a legerősebb a köpölyözés. Ezekkel, a többnyire több száz vagy ezer éves eljárásokkal, természetesen a helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a megfelelő légzéstechnika mellett, minden civilizációs betegség, legfőképpen a rák is meggyógyítható.
Még egyszer hangsúlyozom, hogy a rosszindulatú daganatok, mint a civilizációs betegségek legsúlyosabbika megelőzhető a valóban helyes táplálkozással és a rendszeres tisztítással. Kialakulása esetén pedig meggyógyíthatók a köpölyözés, akupunktúra és az egyéb tisztító eljárások alkalmazásával, természetesen képzett és tapasztalt orvos által vezetve. Ezeknek a tisztító eljárásoknak a kombinációja egyedülállóan hatékony módszer a daganatos betegségek gyógyításában.