Oldal kiválasztása

Kérem a Betegrendelésre érkező pácienseket a Rét utcai rendelő Fertőző bejáratánál csengessnek, az asszisztensek elvégzik a kikérdezést, és amennyiben nem sürgős vizsgálatról van szó, az orvosi vizsgálat végzéséért esetenként 250 Ft díj fizetése javasolt. A díj fizetéséről nyugtát állítunk ki.

Indoklás:  A Magyar Orvosi Kamara által 2021.11.01-től javasolt térítésköteles háziorvosi vizsgálatok díjtétel táblázata alapján, azok a vizsgálatok, melyek a páciens kezdeményezésére történnek és nem minősülnek sürgős ellátásnak, díj fizetésével járnak (mok.hu).

Gyakorlati háttér: A háziorvosi rendlésen történő megjelenések egy része indokolatlan. Enyhe panaszokkal, vagy panasz nélkül történő vizsgálatok, melyekkel kapcsolatos kérdések emailen keresztül is kielégítően megválaszolhatók. Ezekkel a megjelenésekkel elveszik az orvosi ellátásra szoruló pánciensek elől a vizsgálati időpontokat és sajnos többször előfordult, hogy a kissé náthás vagy, egyszer hasmenéses, vagy egyszer kis hőemelkedést mutató pánciensek miatt az igazán beteg, nehézlégzéssel vagy magas lázzal küszködő betegeknek 1-2 órát is várniuk kellett, mire ellátáshoz jutottak. Ezek miatt került bevezetésre, a Magyar Orvosi Kamara javaslata alapján, a 250 Ft esetnekénti vizitdíj. Az emailes tanácsadás, beutaló, igazolás vagy recepírás továbbra is változatlanul, hétvégén is működik. Megértésüket köszönjük!