Select Page

A hagyományos kínai orvoslás

A hagyományos kínai orvoslás (HKO) alapja az energiakeringés akadálytalan biztosítása. Tudásának alapja megtalálni azt a pontot, helyet ahol az elakadás létrejött. Ennek kutatásában a természettől vett analógiákkal, az öt elem tannal és a jin-yang elmélettel, a páciens alapos vizsgálatával, mely főképpen a nyelv, a pulzus és az akupunktúrás pontok diagnózisával, valamint a beteg alapos kikérdezésével dolgozik. Amennyiben megtalálta a páciens panaszainak gyökerét és azt kezeli, nem lesz kezdeti rosszabbodás és a javulás tartóssá válik. Amennyiben nem sikerült a gyökérpanaszok, tulajdonképpen a genetikailag öröklött „meridiánérzékenységet” megtalálni, csak tüneteket fog kezelni, ami nem hoz tartós javulást a beteg számára. Az akupunktúra és a hagyományos kínai orvoslás sikere átütő, amennyiben okos volt az orvos és jól megtalálta a gyökérpanaszt.

Nagyfokú hasonlóság van a homeopátiás gyógykezelés és a HKO között, nem csak a páciens igen alapos kikérdezése és minden szervrendszerre kiterjedő vizsgálata tekintetésben, hanem ugyanúgy a veleszületett, genetikai érzékenység, energiaelakadás vagy alkat megtalálásában. Amennyiben ez sikerül, akkor a homeopátiás alkati szer bevételével vagy a megfelelő akupunktúrás, akupresszúrás pontok ingerlésével, légzés terápiával, személyre-szabott táplálkozással és teakeverékkel, nem csak gyógyíthatók, hanem megelőzhetők is a betegségek.
További hasonlóság még homeopátiás és a kínai orvoslás között az akut betegségek kialakulásában szerepet játszó külső hatások felismerése és az ezeknek megfelelő kezelés.
Mivel, jó szintetizáló képességgel, a két rendszer megfeleltethető egymásnak, a veleszületett homeopátiás alkati szer diagnózisával együtt, kideríthető az egyén genetikai szervi érzékenysége, a kínai orvoslásban használt természeti alkat és a hozzá tartozó meridián érintettsége. Így kettős biztonsággal és hatékonysággal tudunk gyógyítást és betegségmegelőzést végezni.